ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ-->

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

H E΄τάξη πήγε Μουσεία...

Οι μαθητές της Ε΄τάξης μαζί με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν α) Το Μουσείο σχολικής ζωής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και β) το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου περιηγήθηκαν στους χώρους αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες για σημαντικά κομμάτια της Ιστορίας μας.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Το 45 πήγε ...Παναχαΐκή...


Το μικρό σπίτι ετοιμάζεται...

Η εικαστικός μας, στο εργαστήρι του προέδρου του συλλόγου γονέων, επί το έργον, για την φιλοτέχνηση του άρματος που θα "συνοδέψει"το σχολείο μας στο καρναβάλι των μικρών. 
"Το μικρό σπίτι στο λιβάδι" ετοιμάζεται...

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου 2017


Saferinternet-ερωτήσεις-απαντήσεις 

Xρήσιμα αρχεία για κατέβασμα

O Ρούλης ο διαδικτυακός-χορωδία

bullying spot of 45 school

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο 
Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.Το τοπίο της ασφάλειας του διαδικτύου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια από την ανάγκη για ένα «ασφαλέστερο» διαδίκτυο σε ένα «καλύτερο» διαδίκτυο. Είτε είμαστε παιδιά και νέοι άνθρωποι, γονείς, εκπαιδευτικοί ή κοινωνικοί λειτουργοί, είτε μέλη της βιομηχανίας, ιθύνοντες ή πολιτικοί, όλοι μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή και να ενωθούμε για ένα καλύτερο διαδίκτυο.
  • Παιδιά και νέοι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν να δημιουργηθεί ένα καλύτερο διαδίκτυο με το να είναι ευγενικοί και να σέβονται τους άλλους ψηφιακούς χρήστες, προστατεύοντας την διαδικτυακή τους φήμη (και των υπολοίπων) και εξερευνώντας ευκαιρίες για δημιουργική διαδικτυακή συμπεριφορά. Μπορούν να απαντήσουν στην αρνητική χρήση του διαδικτύου βοηθώντας τους συνομήλικους τους όταν έρχονται αντιμέτωποι με διαδικτυακά προβλήματα και καταγγέλλοντας ακατάλληλο και παράνομο περιεχόμενο που μπορεί να συναντήσουν. Πάνω από όλα, τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι πρέπει να ενθαρρύνονται να πάρουν θέση ως ψηφιακοί πολίτες του μέλλοντος, συμμετέχοντας σε ανοιχτές συζητήσεις για το μέλλον του διαδικτύου και κάνοντας τις φωνές τους να ακουστούν.
  • Γονείς και αυτούς που ασχολούνται με τη φροντίδα παιδιών μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου διατηρώντας έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο με τα παιδιά για τις τη διαδικτυακή τους ζωή, υποστηρίζοντάς τα και βοηθώντας τα να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες τους για τυχόν θέματα που προκύπτουν, βρίσκοντας θετικές ευκαιρίες διαδικτυακής ενασχόλησης μαζί τους, και γενικά βοηθώντας τα παιδιά να κάνουν ποιοτική χρήση του διαδικτύου. Ακόμα, μπορούν να αντιμετωπίσουν την αρνητική χρήση του διαδικτύου συμμετέχοντας στην διαδικτυακή ενασχόληση των παιδιών (ανάλογα με την ηλικία), αποτελώντας οι ίδιοι πρότυπα θετικής διαδικτυακής συμπεριφοράς, καθώς επίσης καταγγέλλοντας το ακατάλληλο και παράνομο περιεχόμενο που συναντούν.
  • Εκπαιδευτές και κοινωνικοί λειτουργοί μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου εξοπλίζοντας τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους με τις ψηφιακές γνώσεις που απαιτούνται στο σημερινό κόσμο και δίνοντας ευκαιρίες για χρήση και δημιουργία χρήσιμου ψηφιακού περιεχομένου. Επιπλέον, μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της επιβλαβούς χρήσης του διαδικτύου βοηθώντας τα παιδιά όταν αυτά αντιμετωπίζουν διαδικτυακά προβλήματα και προσφέροντάς τους τις δεξιότητες που χρειάζονται για να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο με ασφάλεια.
  • Η βιομηχανία μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου, δημιουργώντας και προωθώντας θετικό περιεχόμενο και ασφαλείς υπηρεσίες, καθώς επίσης δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε θέμα, προσφέροντας ξεκάθαρες συμβουλές και κατανοητά εργαλεία ασφαλείας, καθώς και γρήγορη πρόσβαση σε επαγγελματική υποστήριξη.
  • Ιθύνοντες και πολιτικοί πρέπει να προσφέρουν μια κουλτούρα στην οποία όλοι οι παραπάνω μπορούν να λειτουργήσουν και να ευδοκιμήσουν. Για παράδειγμα, θα πρέπει στη διδακτέα ύλη των παιδιών να υπάρχει υλικό για την εκμάθηση της διαδικτυακής ασφάλειας, οι γονείς θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε κατάλληλες πληροφορίες και πηγές υποστήριξης, και η βιομηχανία θα πρέπει να ενθαρρύνεται να ρυθμίσει το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες της. Επιπλέον, θα πρέπει να αναλάβουν δράση στην διακυβέρνηση και τη νομοθεσία, και εντέλει, να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών και των νέων ανθρώπων με την εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών για την προστασία τους από τους κινδύνους του διαδικτυακού κόσμου.
  • Περισσότερες πληροφορίες για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017 μπορείτε να βρείτε στη σελίδα www.saferinternetday.org