ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ-->

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Τα έθιμα του Πάσχα

Κλικ εδώ-->  Πάσχα - e-class

ΠΗΛΟΣ

Το σχολείο μας επισκέφτηκε η κεραμίστρια Μαρία Κανελλοπούλου και μαζί με τα παιδιά της Β' τάξης και τον εικαστικό του σχολείου μας Διονύση Παντελή πειραματίστηκαν με τον πηλό και κατασκεύασαν δημιουργίες με πολλή φαντασία!!

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - Δ΄2, Ε΄1 ΚΑΙ Ε΄2

ΜΙΤΟΣ


 Η ομάδα "ΜΙΤΟΣ" επισκέφτηκε το σχολείο μας και μαζί με τους μαθητές της Β' τάξης  και τους μαθητές των τμημάτων Δ1 και Ε2 υλοποίησε με βιωματικό τρόπο εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο " Καλώς Ορίσατε Ειδώλια" και "Παίζοντας στην Αρχαία Ελλάδα", τα οποία  έχουν στηριχτεί στο εκπαιδευτικό υλικό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ


Τη Δευτέρα 23/3/15 οι μαθητές των Β1 και Δ1 τάξεων του σχολείου μας  με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού συμμετείχαν στην πλατεία Γεωργίου  σε δράσεις κατά του ρατσισμού, που διοργάνωσαν το δίκτυο "Παίδες εν δράσει" με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας. Οι μαθητές μέσα από κοινές δράσεις με όλα τα σχολεία έδωσαν το δικό τους μήνυμα για ενότητα, ισότητα και αποδοχή της διαφορετικότητας.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Εκπαιδευτικό υλικό για το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα

 
Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, 10 Δεκεμβρίου 1948 (άρθρα, βίντεο, ιστοσελίδα).Σύμβαση της UNICEF για τα δικαιώματα του παιδιού.
Συνήγορος του Παιδιού.Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες – UNHCR GREECE.
Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό.
Διεθνής Αμνηστία.
Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
ΑΡΣΙΣ. Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.
PRAKSIS και Ι.Δ.Ε.Α./Γραφεία παροχής υποστήριξης κατά των διακρίσεων σε πολίτες τρίτων χωρών​​.
Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία».
Δίκτυο για τα δικαιώματα του Παιδιού.
iRED (Institute Rights Equality & Diversity).
Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

Σχολικά βίντεο
Εκπαιδευτικό υλικό
Βίντεο – Ταινίες μηκρού μήκους – Ντοκιμαντέρ
Ιστορίες – Μαρτυρίες
Τραγούδια
Πηγή:koinonikokafeneio.gr

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Β1 και Δ1 στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού











Την Παρασκευή 13/3/15 οι μαθητές των Β1 και Δ1 τάξεων του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να "τραγουδήσουν"  το τραγούδι της διαφορετικότητας "Χίλια μάτια...ένα βλέμμα" χρησιμοποιώντας τη νοηματική γλώσσα. Σ' αυτή την προσπάθεια, που αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης δράσης και  θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 20/3/15 στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού(21/3/15), μας βοήθησε η κυρία Αθανασία από το σχολείο των Κωφών. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και ακολούθησαν όλες τις κινήσεις προκειμένου να αποδόσουν το τραγούδι νοηματικά και τα κατάφεραν εξαιρετικά. 

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Δράσεις του Δ1 στην Αθήνα

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Διαφορετικότητα, ρατσισμός» οι μαθητές/τριες του Δ1 με το δάσκαλό τους Νίκο Παπαδόπουλο και τη δασκάλα του Β1 Ρούλα Σωτηροπούλου, μέλη του δικτύου «Παίδες εν δράσει», επισκέφτηκαν την Παρασκευή 27/2/2015 τον πολυχώρο Mabrida της οικογένειας Σοφιανού στο Κορωπί Αττικής.
 

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο μουσείο κούκλας, έμαθαν τις τεχνικές κατασκευής της, τον τρόπο παραγωγής τηλεοπτικών εκπομπών και παρακολούθησαν την παράσταση «Το βάζο του βασιλιά».