ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ-->

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Δράσεις της Ε΄τάξης



Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα οδηγεί τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Πάτρας αλλά και ενός νηπιαγωγείου, στο ιστορικό κέντρο της πόλης με την βοήθεια μιας καινοτόμου Πανεπιστημιακής ομάδας η οποία έχει κατασκευάσει την περίφηση πλατφόρμα Clio Muse, μια πλατφόρμα διασύνδεσης των πολιτιστικών ιδρυμάτων με τους επισκέπτες των εκθέσεών τους.
Η πλατφόρμα αυτή η οποία έχει εφαρμογή σε μουσεία, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να επιλέξουν για κάθε έκθεμα την ποσότητα της πληροφορίας που θα διαβάσουν, θα δουν ή θα ακούσουν. Να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους εκθέματα και τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες, να παίξουν διαδραστικά παιχνίδια και να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους φίλους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στην περίπτωσή μας, αυτή η πρωτοποριακή πλατφόρμα τίθεται στην υπηρεσία των μαθητών δημοτικών σχολείων της Πάτρας στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων Μέρες Πολιτισμού 2015 του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων Α/θμιας εκπ/σης Αχαϊας, το οποίο διοργανώνει μια πολιτιστική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Πάτρας, με τη βοήθεια της ψηφιακής ξενάγησης.
Όπως λέει στο thebest.gr η συντονίστρια του προγράμματος Ανδρεάνα Κουφού, Υπεύθυνη Τμ. Πολιτιστικών Θεμάτων Αχαΐας", το περιεχόμενο της ξενάγησης προέκυψε μέσα από τα πολιτιστικά προγράμματα του πολιτιστικού δικτύου "Αναδεικνύοντας τον τόπο μου:αθλητικός και πολιτιστικός τουρισμός", και περιέχει φωτογραφίες των μαθητών, πρωτότυπες ιστορίες, πληροφορίες από βιβλιογραφική και δικτυογραφική έρευνα. Όλα αυτά αποτελούν προιόν κοπιαστικής προσπάθειας των μαθητών των σχολείων που συμμετέχουν".
Πρόκειται για τα σχολεία:
1ο Δ.Σχ. Παραλίας, 2ο Δ. Σχ. Πάτρας , 9ο Δ. Σχ. Πάτρας, 18ο Δ. Σχ. Πάτρας, 25ο Δ. Σχ. Πάτρας, 45ο Δ. Σχ. Πάτρας, 49ο Δ. Σχ. Πάτρας, Εκπαιδευτική Πατρών, Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρυκόων, 34ο Νηπιαγωγείο Πάτρας
Η πρωτοπόρος ομάδα ClioMuse η οποία αποτελείται από τους Ανδρέα Φατούρο, Ερευνητή ανάπτυξης και επιμελητή περιεχομένου, Συντηρητή Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης, Γιάννη Νικολόπουλο, Υπεύθυνο σχεδιασμού και ανάπτυξης εφαρμογών, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Τεχνολογίας Υπολογιστών και Δάφνη Τσεβρένη,
Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι το Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων Π.Ε. Αχαΐας, με τη στήριξη του Δήμου Πατρέων, της Τροχαίας Πάτρας και των Εθελοντών Σαμαρειτών
Η πλήρης ψηφιακή διαδρομή θα προσφερθεί στα σχολεία της Αχαΐας για εκπαιδευτική αξιοποίηση από το επόμενο σχολικό έτος.
Η περιήγηση των παιδιών θα ξεκινήσει από τις σταφιδαποθήκες Μπάρυ. Θα διασχίσουν όλο το ιστορικό κέντρο της Πάτρας και μέσω Γεροκωστοπούλου και Ηφαίστου θα καταλήξουν στο Ρωμαίκό Ωδείο. Το πρόγραμμα περιήγησης θα συνοδεύει τα παιδιά μέσω tablet το οποίο θα δίνει ενημερωτικό υλικό για κάθε μέρος που θα επισκέπτονται. Κάθε κειμενάκι θα έχει και τη δική του μουσική.
Από το Σεπτέμβρη, αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο ως διαδραστικό μάθημα για τα παιδιά του δημοτικού.